Kirjautuminen ja työtila

Kirjautuminen

Kirjautunut palvelun käyttäjä voi tilata kuvia itselleen ja tallentaa sekä kuvia että hakutuloksia eri istuntojen välillä omaan työtilaansa. Kirjautuminen on ilmaista, ei sido mihinkään ja vaatii ainoastaan käytössä olevan sähköpostiosoitteen. Kuvien selailemista ja hakujen tekoa varten ei tarvitse kirjautua palvelun käyttäjäksi. Kirjautunut käyttäjä voi halutessaan ilmoittautua sähköpostilistalle, jolle lähetetään tiedotuksia kuvakokoelmat.fi -palveluun liittyvistä asioista. Museovirastolla on oikeus sulkea kirjautuneen käyttäjän henkilökohtainen käyttäjätili mahdollisten väärinkäytösten takia.

Työtilan käyttö

Työtilan avulla voi eri istuntojen väliseksi ajaksi tallettaa omalle työpöydälle kiinnostavia tai haluttuun käyttötarkoitukseen sopivia kuvia. Täten voidaan kerätä esille sopivia kuvia esimerkiksi ennen ostopäätöksen tekemistä ja valita parhaiten kulloiseenkin käyttötarkoitukseen sopiva aineisto. Oman työtilan käyttö on ilmaista, mutta se vaatii rekisteröitymisen. Työtilaan valitun yksittöisen kuvan kohdalle voi tehdä omia muistiinpanoja ja tallentaa niitä, esimerkiksi julkaisuun valittavia kuvia etsittäessä.

Työtilaan lisätään kuvia klikkaamalla kuvan yhteydessä näkyvää työtilan kuvaketta . Valitut kuvat siirtyvät työtilaan automaattisesti.

Työtilaan voi tallentaa myös hakuja. Tämä tapahtuu klikkaamalla haun jälkeen "Tallenna haku" -riviä. Palvelu pyytää antamaan haulle vapaavalintaisen nimen. Tallennettu haku näkyy tämän jälkeen työtilassa, sille varatussa omassa osiossaan.